Opt Oscaruri pentru

publicat:
23.02.09
in sectiunea:
trimite si altora
Opt Oscaruri pentru
Filmul Slumdog Millionaire ("Vagabondul Milionar") a dat lovitura la cea de-a 81-a ceremonii de decernare a premiilor Oscar care a avut loc în această dimineaţă la Kodak Theatre în Los Angeles. Filmul a primit opt premii ale Academiei Americane de Film printre care cel acordat celui mai bun film şi celui mai bun regizor - Danny Boyle. Pelicula inspirată dintr-un roman scris de Vikas Swarup este povestea halucinantă a unui tânăr de 18 ani crescut în condiţiile aproape inumane din suburbiile oraşului Mumbai aflat la doar un pas distanţă de câştigarea marelui premiu al concursului "Vrei să fi miliardar?" - variantă indiană.

Regizorul Danny Boyle care a primit aseară primul Oscar din carieră realizează reconstituirea tuturor răspunsurilor date de Jamal în timpul
emisiunii fiecare fiind reprezentat de o experienţă trăită de tânăr în mahalalele din jurul metropolei indiene. Boyle reuşeşte în "Slumdog Millionaire" o coproducţie SUA - Marea Britanie - India să adapteze o poveste de dragoste la stilul
său frenetic şi să o plaseze în contextul estetic al Bollywood-ului.

Compozitorul A.R Rahman a câştigat premiile Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră şi cea mai bună melodie originală ambele pentru filmul Slumdog Millionaire care a obţinut distincţiile şi pentru montaj şi montaj sonor. Slumdog Millionaire şi-a completat seria de succese cu premiul Oscar pentru cea mai bună imagine şi pentru cel mai bun scenariu adaptat - Simon Beaufoy.

Sean Penn şi Kate Winslet cei mai buni interpreţi Sean Penn a câştigat aseară al doilea premiu Oscar din carieră pentru rolul său din filmul "Milk". Pelicula regizată de Gus van Sant prezintă povestea lui Harvey Milk primul homosexual care a fost ales într-o funcţie publică importantă - consilier al oraşului San Francisco. De asemenea "Milk" a primit şi premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat - Dustin Lance Black.

Cea mai bună actriţă într-un rol principal a fost desemnată Kate Winslet pentru rolul său dintr-un film la fel de controversat "The Reader". Producţia relatează povestea de dragoste dintre un adolescent german şi o fostă membră a trupelor SS (Winslet). Este primul premiu Oscar obţinut de actriţa britanică care este la a şasea nominalizare la premiile Academiei Americane de Film.

Oscar postum pentru Heath Ledger

Regretatul actor australian Heath Ledger a primit premiul Oscar acordat celui mai bun actor într-un rol secundar. Părinţii şi sora sa au primit premiul câştigat pentru excelenta interpretare a actorului decedat în urmă cu un an din cel mai recent film din seria Batman "The Dark Knight".

Filmul regizat de Cristopher Nolan a câştigat şi premiul Academiei pentru cel mai bun sunet. Heath Ledger este al doilea actor care primeşte un Oscar postum după Peter Finch care a câştigat premiul pentru filmul "Reţeaua" în 1977.

Penelope Cruz a câştigat aseară primul său premiu Oscar cel pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar distincţie primită pentru rolul său din filmul "Vicky Cristina Barcelona".

"Strania poveste a lui Benjamin Button" marele învins al serii

Chiar dacă a fost nominalizat la 13 categorii intrând în lista exclusivistă a producţiilor care au reuşit această performanţă filmul lui David Fincher - Strania poveste a lui Benjamin Button - a plecat acasă cu doar trei statuete toate pentru categorii tehnice - cel mai bun machiaj cele mai bune decoruri şi cele mai bune efecte vizuale. Un alt premiu tehnic cel acordat celor mai bune costume a a fost cucerit de filmul "Ducesa".

Premiul Oscar acordat celui mai bun documentar a revenit producţiei "Man on Wire" în timp ce "WALL-E" a obţinut Oscarul pentru cea mai bună animaţie. Premiul Academiei Americane de film pentru cel mai bun film străin a fost primit de producţia japoneză "Okuribito".

"Frost/Nixon" un film cu cinci nominalizări la Oscar inclusiv la categoria "cel mai bun film" nu a câştigat niciun premiu.

Câştigătorii premiilor Oscar din acest an:

* Cea mai bună actriţă într-un rol secundar - Penelope Cruz - Vicky Cristina Barcelona
* Cel mai bun scenariu original - Dustin Lance Black - Milk
* Cel mai bun scenariu adaptat - Simon Beaufoy - Slumdog Millioanire
* Cel mai bun film de animaţie - WALL-E
* Cel mai bun scurt metraj de animaţie - La maison de petits cubes
* Cele mai bune decoruri - Strania Poveste a lui Benjamin Button
* Cele mai bune costume - Ducesa
* Cel mai bun machiaj - Strania poveste a lui Benjamin Button
* Cea mai bună imagine - Slumdog Millionaire
* Cel mai bun film de scurt metraj - Speilzeugland
* Cel mai bun actor într-un rol secundar - Heath Ledger - Batman The Dark Knight
* Cel mai bun documentar - Man on Wire
* Cel mai bun scurt metraj documentar - Smile Pinki
* Cele mai bune efecte vizuale - Strania poveste a lui Benjamin Button
* Cel mai bun sunet - Batman - The Dark Knight
* Cel mai bun montaj sonor - Slumdog Millionaire
* Cel mai bun montaj - Slumdog Millionaire
* Cea mai bună coloană sonoră - A.R. Rahman - Slumdog Millionaire
* Cea mai bună melodie originală - A.R. Rahman şi Singh Gulzar ("Jai Ho") - Slumdog Millionaire
* Cel mai bun film străin - Okuribito (Japonia)
* Cel mai bun regizor - Danny Boyle - Slumdog Millionaire
* Cea mai bună actriţă într-un rol principal - Kate Winslet - The Reader
* Cel mai bun actor într-un rol principal - Sean Penn - Milk
* Cel mai bun film - Slumdog Millionaire

"Filmul" ceremoniei

6.45. Regizorul american Steven Spielberg va acorda cel mai important premiu al serii - Oscarul pentru cel mai bun film. The Reader Slumdog Millionaire Strania poveste a lui Benjamin Button Milk şi Frost/Nixon sunt înscrise în cursă. Marele câştigător al celei de-a 81-a ceremonii de decernare a premiilor Academiei Americane de Film este Slumdog Millionaire.

6.35. Cea de-a 81-a ceremonie de decernare a premiilor Oscar se apropie de final. Au mai rămas doar premiile pentru "cel mai bun actor într-un rol principal" şi cel pentru "cel mai bun film". Prima dintre cele două distincţii cea rezervată actorilor i-a revenit lui Sean Penn pentru rolul său din Milk un alt film controversat care tratează tema homosexualităţii. Al doilea premiu al serii obţinut de fimul Milk după cel acordat celui mai bun scenariu original.

6.30. Kate Winslet câştigă primul său Oscar din carieră după cinci tentative nereuşite. Actriţa britanică a primit premiul acordat celei mai bune actriţe într-un rol principal pentru rolul său din controversatul film The Reader.

6.15. Reese Whiterspoon va înmâna premiul Oscar pentru cel mai bun regizor. Englezul Danny Boyle este cel mai bun regizor al anului în opinia Academiei Americane de Film şi Slumdog Millionaire obţine încă o statuetă în această seară - a şaptea.

6.05. Filmul japonez Okuribito (Departures) a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Premiul a fost acordat de Liam Neeson şi Freida Pinto.

5.55. Compozitorul A.R. Rahman a câştigat premiile Academiei Americane de Film pentru cea mai bună coloană sonoră respectiv pentru cea mai bună melodie originală - alături de Singh Gulzar ("Jai Ho")- ambele obţinute pentru producţia Slumdog Millionaire.

5.40. Eddie Murphy i-a acordat premiul umanitar Jean Hersholt al Academiei Americane de Film legenarului comic Jerry Lewis pentru activitatea fundaţiei sale de ajutorare a copiilor care suferă de distrofie musculară.

5.30. Acelaşi Will Smith va anunţa câştigătorul premiului Oscar pentru cel mai bun montaj. Slumdog Millionaire obţine şi această distincţie ce-a de-a patra din această seară.

5.20. Este rândul lui Will Smith să apară pe scena de la Kodak Thearte. El va prezenta câştigătorii Oscarurilor pentru cele mai bune efecte vizuale şi pentru cel mai bun sunet şi cel mai bun montaj sonor. Tehnica revoluţionară Contour care înregistrează digital feţele actorilor şi îmbunătăţeşte prelucrarea acestora i-an adus filmului Strania poveste a lui Benjamin Button al treilea premiu al serii cel pentru cele mai bune efecte vizuale. Batman - The Dark Knight şi Slumdog Millionaire au câştigat distincţiile Academiei Americane de film pentru cel mai bun sunet respectiv cel mai bun montaj sonor.

5.00. Premiul Oscar pentru cel mai bun documentar a fost câştigat de filmul Man on Wire în timp ce premiul pentru cel mai bun scut metraj documetar a fost acordat filmului Smile Pinki.

4.50. Christopher Walken Kevin Kline Cuba Gooding jr. Alaln Arkin şi Joe Grey cu toţii laureaţi ai premiului Oscar vor anunţa câştigătorul premiului pentru cel mai bun actor într-un rol secundar. Premiul din acest an la această categorie revine regretatului Heath Ledger pentru interpretarea personajului "The Joker" din cel mai recent film al seriei Batman - The Dark Knight.

4.40. Spielzeugland un film ce abordează o temă controversată - Holocaustul a câştigat premiul Oscar acordat celui mai bun film de scurt metraj.

4.25. Natalie Portman şi Ben Stiller vor anunţa câştigătorul premiului Oscar pentru cea mai bună imagine. Slumdog Millionaire câştigă al doilea premiu al serii după cel obţinut pentru cel mai bun scenariu adaptat.

4.20. Premiul Oscar pentru "cel mai bun machiaj" a fost câştigat de filmul Strania poveste a lui Benjamin Button.

4.15. Sarah Jessica Parker şi Daniel Craig prezintă producţiile nominalizate în acest an la categoriile "cele mai bune decoruri" şi "cele mai bune costume". Premiul Oscar pentru cele mai bune decoruri a revenit filmului Strania poveste a lui Benjamin Button în timp ce distincţia oferită celor mai bune costume a fost acordată filmului Ducesa.

4.10. La maison de petits cubes a câştigat premiul Oscar la categoria "cel mai bun scurt metraj de animaţie".

4.05. Jennifer Aniston şi Jack Black vor anunţa câştigătorul premiului Oscar pentru "cel mai bun film de animaţie". Câştigătorul premiului din acest an este WALL-E.

4.00. După decernarea premiului pentru "cel mai bun scenariu original" urmează distincţia oferită celui mai bun scenariu adaptat. Şi câştigătorul este: Simon Beaufoy pentru filmul "Slumdog Millionaire".

3.55. Steve Martin şi Tina Fey vor anunţa câştigătorul Oscarului la categoria "cel mai bun scenariu original". Dustin Lance Black a câştigat premiul pentru scenariul filmului "Milk". Câştigătorul a ţinut un discurs impresionant în favoarea drepturilor homosexualilor.

3.50. Penelope Cruz a câştigat premiul Oscar acordat celei mai bune actriţe într-un rol secundar pentru filmul "Vicky Cristina Barcelona".

3.45. Cinci foste câştigătoare ale premiului Oscar la categoria "cea mai bună actriţă într-un rol secundar" - Tilda Swindon Eva Marie Saint Whoopi Goldberg Goldie Hawn şi Angelica Houston - prezintă cele actriţele nominalizate în acest an pentru acelaşi premiu.

3.30. Ceremonia a debutat cu un spectacol muzical avându-l pe Hugh Jackman în rolul principal care trece în revistă toate producţiile nominalizate la această ediţie a premiilor Oscar.Autor: Sorin Breazu

Sursa:Evz.ro

Voteaza:
+1 1vot

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele