Paleologu îl vrea consilier pe Mungiu

publicat:
18.03.09
in sectiunea:
trimite si altora
Ieri ministrul i-a propus public regizorului „4 3 2“ o slujbă la minister anunţând în aceeaşi zi că Biblioteca Naţională ar trebui finalizată în 2011 şi că toate colecţiile statului român de la Castelul Bran vor trece la Vama medievală.

Theodor Paleologu (foto) i-a propus lui Mungiu într-o conferinţă de presă derulată ieri-dimineaţă să îi fie consilier. Tot marţi Paleologu a anunţat că din moment ce Castelul Bran va intra începând cu luna mai în administrarea lui Dominic de Habsburg toate colecţiile de mobilier şi alte obiecte aflate în patrimoniul statului român găzduite până acum la castel vor trece la Vama medievală la rândul ei restituită familiei de Habsburg însă rămasă în administraţia statului până în 2012.

Ministrul Culturii a mai anunţat că astăzi Aedificia Carpaţi va începe lucrările la noul sediu al Bibliotecii Naţionale de pe Splaiul Unirii care ar trebui să fie gata într-un termen de 30 de luni.

Pentru a evita orice fel de amânare noul regulament precizează că firma de construcţii trebuie să plătească pentru fiecare zi de întârziere 015% din valoarea lucrării. În ceea ce priveşte reabilitarea Teatrului Naţional Paleologu a declarat că a cerut suplimentarea fondurilor destinate acestui proiect care se ridică în momentul de faţă la 27 milioane de euro.

Ministrul a mai afirmat că a semnat ordinul ce elimină procedura declasării de urgenţă a monumentelor istorice şi că va susţine Ordonanţa nr. 27/2008 care vizează o completare a Legii urbanismului. Vestea proastă pentru sectorul cultural a venit însă din partea cifrelor bugetul MCCPN pentru proiecte culturale pe 2009 reducându-se aproape la jumătate: dacă anul trecut a fost de 42 de milioane de lei anul acesta a fost restrâns la 22 de milioane.Autor: Andra Matzal

Sursa:Cotidianul

Voteaza:
+1 1vot

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele