Postul de director al Teatrului "Andrei Muresanu", scos la concurs

publicat:
09.10.09
in sectiunea:
trimite si altora
Postul de director al Teatrului
Actorul si regizorul Florin Vidamski a demisionat din functia de director al Teatrului romanesc "Andrei Muresanu" din Sfantu Gheorghe.
Postul de director urmeaza sa fie scos la concurs, se arata intr-un comunicat remis de Consiliul local.

Vidamski, dezamagit de Romania

Florin Vidamski a precizat ca demisioneaza din motive personale, insa nu a ascuns faptul ca este dezamagit de felul in care sunt tratati oamenii de cultura in Romania. Florin Vidamski urmeaza sa isi continue cariera in strainatate.
Gestul lui Vidamski a venit la scurta vreme de la intoarcerea de la un atelier de arta dramatica desfasurat in Germania, la Burghausen, sustinut de regizorul David Esrig. (Interviu cu David Esrig)

Subfinantarea institutiei a mai "produs" in trecut si alte demisii

Inaintea lui Florin Vidamski, ultimii trei directori au plecat de la conducerea teatrului prin demisii, nemultumiti fiind de subfinantarea institutiei: dramaturgul Radu Macrinici, criticul Doru Mares si regizorul Horatiu Mihaiu.

Contract de management pe o perioada de 5 ani

Urmatorul director va fi angajat pe o perioada de 5 ani, timp in care acesta se obliga prin contract sa asigure prezentarea a cel putin patru premiere pe an pe scena mare si a doua premiere pe scena mica, precum si prezentarea a cel putin 50 de spectacole pe an la sediu sau in deplasare.Autor: Echipa rcp

Voteaza:
+5 7voturi

Comentarii


  • Un roman care va fug - Ce comunicat de la institutie? Eu lucrez in acest teatru si   
    Ce comunicat de la institutie? Eu lucrez in acest teatru si nimeni nu a dat nici un comunicat...nu mai mintiti. Cu nesimtitul asta de primar vor plecati toti oameni de valoare din Sfantu! Ca sa nu mai pomenesc de shalafta de actori mediocri care s-au aciuat prin sfantu. ...sa mai pomenesc de magari de unguri? DE KKT!
  • stefan caraman - imi amintesc anii 90; la teatrul asta, era director Radu   
    imi amintesc anii 90; la teatrul asta, era director Radu Macrinici si se turnau cele mai bune spectacole neconventionale din cate s-au vazut pe aici, prin Romania... plus festivalul (care acum s-a mutat la Baia Mare), unde am vazut spectacole din Europa si de aiurea, spectacole foarte bune... era o trupa foarte buna pe vremuri si cred ca si Consiliul Local era ceva mai permeabil... din cate aud, autoritatile locale sunt defavorabile teatrului romanesc de cativa ani... pacat, ecolo era o scoala de teatru
  • un redactor - pt @unroman... erata: am modificat, era vorba de un   
    pt @unroman... erata: am modificat, era vorba de un comunicat de la institutia numita "Consiliul Local". ... intre noi fie vorba, e normal ca, dintr-un teatru ramas fara director sa nu mai trimita nimeni niciun comunicat de presa... ca doar suntem in Romania.

stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele