REVENIRE ASUPRA DECIZIEI DE JURIZARE PENTRU PIESA ANULUI 2008

publicat:
07.04.09
in sectiunea:
trimite si altora
Constatând încălcarea regulamentului de înscriere în concurs în cazul a două piese nominalizate în Selecţia finală Juriul Concursului UNITER "Cea mai bună piesă de teatru românească a anului 2008" compus din SANDA MANU regizor ALICE GEORGESCU critic de teatru ION COCORA critic de teatru în acord cu conducerea executivă a UNITER a decis să revină asupra deciziei sale din data de 31 martie.


Verificând sesizările primite şi constatând întemeiate elementele sesizate Juriul a decis ca piesele Natură moartă cu nepot obez de Ion Sapdaru şi YouTube de Viorel Cojanu să fie descalificate din concurs ambele fiind făcute publice înainte de înscrierea la concurs prin publicare şi respectiv reprezentare. Piesa Natură moartă cu nepot obez a fost publicată în revista Stare de urgenţă în 8 decembrie 2008 format pe hârtie şi on line (pt. conf. www.staredeurgenta.wordpress.com) iar piesa YouTube a fost publicată fragmentar pe internet şi reprezentată într-un spectacol-lectură la Bursa de texte Dramafest Tg. Mureş octombrie 2008 (pt.conf. www.atelier.liternet.ro şi www.regizorcautpiesa.ro ). Înscrierea pieselor la Concursul UNITER s-a făcut în perioada 15 noiembrie 2008-15 ianuarie 2009). Anunţul de înscriere la concurs în aceeaşi termeni de 16 ediţii precizează că nu se primesc în concurs piese publicate sau reprezentate.

Cu tristeţe şi dezamăgire faţă de încă o dovadă a lipsei de respect pentru reguli pentru rigoare şi loialitate a neputinţei de asumare responsabilă a unor reguli impuse în deplină libertate şi consens comunicăm actuala Selecţie finală a Concursului Cea mai bună piesă românească a anului 2008:


Orient Expresso de Radu Macrinici
Ziua perfectă de Antoaneta Zaharia
Moartea pentru patrie de Mihai Ignat
Aeroport de Ştefan Caraman


Dintre acestea Juriul a hotărât să desemneze câştigătoare piesa:


ZIUA PERFECTĂ de ANTOANETA ZAHARIA


Programul Piesa Anului se desfăşoară anual sub egida şi cu sprijinul Casei Regale a României.

Premiul va fi oferit în seara Galei Premiilor UNITER din 27 aprilie a.c. iar Editura UNITEXT a UNITER va publica un volum cu piesa câştigătoare.Autor: Comunicat de Presa

Voteaza:
+4 10voturi

Comentarii


  • Ieseanul - ce parere aveti fratilor de chestia asta?   
    ce parere aveti fratilor de chestia asta?
  • mememe - destul de dubios   
    destul de dubios

stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele