Radu Jude la Cannes

publicat:
29.04.09
in sectiunea:
trimite si altora
Debutul în lungmetraj al regizorului Radu Jude “Cea mai fericită fată din lume” va fi prezentat la Festivalul de la Cannes în cadrul ACID Programme după cum se arată într-un comunicat al companiei HiFilm Productions.

ACID (Association for Independent Cinema and its Broadcasting) este o asociaţie fondată de regizori de film cu scopul de a promova difuzarea producţiilor de film independente şi de a înlesni întâlnirea unui film şi a autorilor lui cu publicul. În cadrul Festivalului de la Cannes ACID va prezenta o selecţie de 9 filme de lungmetraj printre care se află şi filmul lui Radu Jude. Filmele selecţionate în cadrul acestui program iniţiat în anul 1994 sunt alese de 20 de regizori de film. După fiecare proiecţie va fi organizată o discuţie la care vor participa regizorii filmelor selecţionate. Programul ACID din cadrul Festivalului de la Cannes este prezent în atenţia directorilor de cinematografe selecţionerilor de festivaluri distribuitorilor şi presei şi nu în ultimul rând publicului cinefil.

Motivaţia selecţionării filmului lui Jude în acest program sună astfel: “Totul pare perfect în film: scenariul care combină cu abilitate interesul pentru ceea ce urmează să se întâmple imediat şi profunzimea parabolei foarte pe placul nevoilor noastre de originalitate de inteligenţă şi de umor actorii atât de minunat aleşi şi dirijaţi de o credibilitate ce-ţi taie răsuflarea şi în fine regia care neavând nici o fisură dobândeşte un soi de graţie.”

Citeste tot in Cotidianul.Autor: Gabriela Lupu

Sursa:Cotidianul

Voteaza:
0 0voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele