Radu Jude primeste zero lei de la CNC - motivul invocat: conflict de interese

publicat:
05.03.09
in sectiunea:
trimite si altora
Radu Jude primeste zero lei de la CNC - motivul invocat: conflict de interese
Desi se afla pe locul al doilea printre cele 9 proiecte "de deasupra liniei" proiectul "Toata lumea din familia noastra" (scenariu Radu Jude si Corina Sirbu) propus de Radu Jude in sesiunea noiembrie-decembrie la CNC nu va primi finantare.

Motivul invocat este un conflict de interese: HI FILM Production compania care fi urmat sa produca filmul este condusa de doamna Ada Solomon. Pe de alta parte sotul doamnei Ada Solomon regizorul Alexandru Solomon a fost membru al juriului de evaluare a proiectelor de documentar si animatie. Chiar daca Alexandru Solomon nu a facut parte din juriul pentru lungmetraj fictiune categorie la care a fost depus proiectul lui Radu Jude CNC a considerat ca este vorba de un conflict de interese.

Eugen Serbanescu: "Nu e domnule nicio problema nu se intalnesc cele doua comisii nu au nicio legatura"

Ada si Alexandru Solomon sustin ca intre ei si Eugen Serbanescu directorul CNC ar fi avut loc o discutie in care acestia l-ar fi intrebat daca ar putea fi vorba de un conflict de interese iar acesta le-ar fi raspuns: "Nu e domnule nicio problema nu se intalnesc cele doua comisii nu au nicio legatura".
In cadrul conferintei de presa organizate pentru anuntarea rezultatelor Eugen Serbanescu a negat insa ca ar fi loc o asemenea discutie.

Un caz similar a primit finantare in sesiunea iunie-iulie 2008

Ada Solomon a declarat ca intentioneaza sa depuna o contestatie la CNC in care va mentiona printre altele si cazul proiectului "Tranzitia bat-o vina" din sesiunea iunie-iulie 2008: Ion Mititelu directorul casei de productie Ro De Film a facut parte din comisia tehnica de acordare a bugetelor sectiunea "documentar si animatie" desi avea inscris in concurs proiectul de lungmetraj fictiune "Tranzitia bat-o vina" (regia Cristina Nichitus).Autor: Echipa rcp

Voteaza:
+4 4voturi

Comentarii


  • Marin M. - regulamentul concursului lasa mult de dorit;   
    regulamentul concursului lasa mult de dorit; daca ar fi fost bine gandit, asemenea lucruri nu s-ar fi intamplat
  • krina - La conferinta de presa de marti, in dosarul de presa   
    La conferinta de presa de marti, in dosarul de presa proiectul lui Mungiu nici nu figura pe lista; au incercat sa il ascunda, dar mai rau au facut.
  • Krina - Pardon, proiectul lui Radu Jude, am scris Mungiu din   
    Pardon, proiectul lui Radu Jude, am scris Mungiu din greseala.

stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele