Regizorul Andrzej Wajda va ecraniza biografia lui Lech Walesa

publicat:
15.02.09
in sectiunea:
trimite si altora
Regizorul Andrzej Wajda va ecraniza biografia lui Lech Walesa
Regizorul Andrzej Wajda a anunţat în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin că va realiza o peliculă despre "prietenul său" Lech Walesa fostul preşedinte polonez care a înfiinţat primul sindicat independent din blocul sovietic.

Cineastul a afirmat că filmul va fi un omagiu adus preşedintelui polonez din perioada 1990-1995 care a fost distins cu Premiul Nobel pentru Pace în 1983. "Walesa este un erou naţional indiferent care ar fi greşelile pe care le-a făcut atunci când era în funcţie" a spus Wajda.

Întrebat de jurnaliştii polonezi despre proiectul lui Wajda fostul şef de stat polonez a afirmat că Wajda este singurul cineast "autorizat" să ecranizeze biografia sa.

Filmul ar urma să se intituleze "Lech şi Danuta" după prenumele lui Walesa şi al soţiei sale. În octombrie Danuta l-a reprezentat pe Walesa la ceremonia de acordarea a Nobelului pentru pace în condiţiile în care autorităţile poloneze i-au interzis laureatului să iasă din ţară pentru respectivul eveniment.

Regizorul Andrzej Wajda care va împlini 83 de ani în martie este unul dintre mai cunoscuţi cineaşti polonezi din toate timpurile. Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numără "Cenuşă şi diamant" "Omul de marmură" şi "Omul de fier".Autor: Realitatea Net

Sursa:Realitatea TV

Voteaza:
+1 1vot

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele