Săptămâna Filmului Maghiar urmează să înceapă la Bucureşti

publicat:
07.11.08
in sectiunea:
trimite si altora
Săptămâna Filmului Maghiar urmează să înceapă la Bucureşti
Bucureştenii vor putea viziona între 10 şi 15 noiembrie în cadrul Săptămânii Filmului Maghiar şase producţii cinematografice din ţara vecină printre care un film experiment aflat la graniţa între documentar şi ficţiune au anunţat ministerele Culturii din România şi Ungaria.

Printre producţiile care vor rula în cadrul festivalului la Centrul Naţional de Artă "Tinerimea Română" se numără mai multe experimente ale filmului maghiar cum ar fi "Barhtalo!"/"Noroc bun!" (2008) al regizorului Lakatos Róbert un film artistic documentar în care camera de luat vederi urmăreşte două personaje care se perindă prin România Ungaria Austria şi chiar Egipt. Se reînvie astfel tradiţia genului de documentar ficţional gen născut în anii '70 şi devenit cunoscut ca Şcoala de la Budapesta.

Un alt film atipic "Picaj" (2007) al lui Erik Novák este un basm situat într-un colţ neromantic al Budapestei contemporane o legendă urbană despre o aventură cumplită cu un tânăr nelegiuit o fată frumoasă şi mulţi bani.

Filmul "Tablou" (2008) în regia lui Dettre Gábor este o frescă grotescă a societăţii realizată în baza unui pretext poliţist. Filmul a fost considerat o ciudăţenie la cea de-a 39-a ediţie a Galei Filmului Maghiar din 2008 pentru că este independent de orice tendinţe inclusiv de aceea de a fi un film de artă.

În cadrul festivalului vor avea loc şi dezbateri cu regizorii maghiari invitaţi.

Filmele vor rula la Centrul Naţional de Artă "Tinerimea Română".Autor: Realitatea

Sursa:Realitatea.net

Voteaza:
+1 1vot

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele