Scriitor propus la Nobel în vizită la Bucureşti

publicat:
05.05.08
in sectiunea:
trimite si altora
Scriitor propus la Nobel<comma> în vizită la Bucureşti
António Lobo Antunes se va întâlni cu cititorii marţi de la ora 16.00 la Sala Oglinzilor a Uniunii Scriitorilor din Capitală

António Lobo Antunes este alături de Jose Saramago unul dintre cei mai importanţi scriitori din literatura portugheză contemporană. A semnat peste 20 de romane a fost tradus în 20 de limbi şi a figurat de mai multe ori pe lista pentru Premiul Nobel pentru Literatură. Joi pe 8 mai Universitatea "Ovidius" din Constanţa îi va decerna titlul de Doctor Honoris Causa.

Anul 2003 a fost un an hotărâtor pentru Antunes în ce priveşte lansarea sa pe piaţa de carte din România. Editura Humanitas i-a publicat în traducerea Micaelei Ghiţescu romanul "Întoarcerea caravelelor" în care eroul central revine în Portugalia după Revoluţia garoafelor tră­ind tragedia regăsirii unei patrii îm­bătrânite.

În 2004 ur­­mează "Cu­vânt către crocodili" ro­manul pre­gătirii unei lovituri a "nostalgicilor" regimului fascist dinaintea Revoluţiei Garoafelor din 1975 văzută din perspectiva a patru femei.

Carte despre Angola postcolonială

"Manualul inchizitorilor" apărut acum trei ani la aceeaşi editură este povestea vieţii "post­re­voluţionare" a unui fost ministru al regimului salazarist iar "Bună seara lucrurilor de pe-aici" publicată în 2006 este o carte despre Angola postcolonială – pe care scriitorul a cunoscut-o în timpul războiului colonial la care a luat parte în calitate de locotenent medic chirurg şi psihiatru între 1971 şi 1973.

Despre ea se va discuta marţi la Sala Oglinzilor a Uniunii Scriitorilor din România (USR) în cadrul unei întâlniri la care vor participa importanţi scriitori şi critici literari români.

Scrisori de pe front

Următorul volum în curs de apariţie în colecţia "Raftul Denisei" a Editurii Humanitas Fiction este "Ordinea naturală a lucrurilor".
António Lobo Antunes a publicat nu doar romane ci şi trei volume de cronici conţinând texte apărute în periodice literare.Autor: Ioana Bogdan

Sursa:Adevarul.ro

Voteaza:
0 0voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele