Scrisori de la Filmul de Piatra

publicat:
14.01.09
in sectiunea:
trimite si altora
Scrisori de la Filmul de Piatra
Scrisoare catre Igor Cobileanski

Draga Igor zilele astea m-am gandit mult la tine. De fapt m-am gandit mult la personajele tale pe care cred ca le-am intalnit la Piatra Neamt. Daca ai fi fost si tu aici (la Filmul de Piatra adica) ti-ar fi placut si ai fi avut material pentru un nou film. Pai sa-ti povestesc.

Se intampla pe partie. Pe NOUA partie din Piatra Neamt.

Paranteza - Filmul ar trebui oricum sa contina niste cadre cu sediile "partidului muma" din Piatra: afise portocalii fotografii cu "tatuci" politici in marime naturala. Pana si stadionul - frumos mare modern (trebuie sa recunoastem) - construit de dom' Pinalti - are un defect: portocaliu din nou. Adica de ce sa fie periuta mea de dinti in culoarea partidului cu care votez/sau nu votez/ce-are-a-face !?

Asadar pe partie.
Povestea ar fi urmatoarea: Doi schiori si un snow-board-er se dau. Niste muncitori pun zapada pe partie. Muncitorii de la telescaun muncesc si ei.

Partia este noua este mandria nefolositoare a orasului. La fel si gondola si telescaunul - merg in gol iar cetatenii le privesc ca pe niste ciudatenii.
Si vin trei schiori de pe alte meleaguri cu pofta de schi si de munte.
Muncitorii de la telescaunul care merge in gol se mira. Muncitorul Vasile transmite prin statie catre colegii sai:

"Au venit trei schiori aicia. Ce fac? Ii imbarc?"

(cut to)
Pe partie muncitorii cara zapada pe saci de plastic de pe marginea partiei si o pun pe partie. Trece un schior spulbera zapada. Muncitorii privesc in urma lui.

(cut to)
In garaj masina care taseaza zapada sta. (Zapada nu sta pe partie pentru ca masina care taseaza zapada nu a trecut pe acolo. Si nici nu va trece conform unei logici care imi scapa: "Nu scoatem masina pentru ca nu e zapada" mi s-a spus in dimineata zilei de dupa noaptea in care ninsese toata noaptea)

(cut to)
Muncitorii care aduc zapada il cearta pe schior ca le strica munca. Apoi il intreaba cat costa sa urci. "-cinci zeci de mii" "-da sa cobori?" Ei vedeti domnilor proprietari de partii? La asta nu v-ati gandit. Poate ca ar trebui sa instituiti si o taxa de partie...

(cut to)
Schiorii pe langa masina. Isi scutura echipamentul sunt imbujorati si rad de o gluma. Se grabesc sa prinda masa de pranz.

Dragul meu Igor cam astea ar fi secventele reale. Restul depinde de imaginatia ta.

P.S. Iubesc moldovenii si iubesc tara asta de nu mai pot asa cum isi iubeste un barbat iubita cu defect.Scrisoare pentru tatal meu schior

Draga tati sunt sus pe partia din Piatra si ca de obicei atunci cand sunt pe o partie arunc un gand spre tine si daca nu imi sunt prea inghetate mainile te sun sa iti spun cat e de frumos.

Gondola ca in Poiana. Telescaun ca in Austria. Totul e modern desi cei din Piatra nu schiaza - probabil ca toata chestia cu partia si gondola li se pare o extravaganta de-a primarului. Peste cativa ani probabil ca va fi foarte aglomerat aici.

Partia e medie spre usoara e suficient de lunga zapada e ok. Sunt ceva pietre dar daca mergi pe margine si nu bagi viteza le vezi si le ocolesti. Daca esti snow-board-er esti discriminat aici. Amicul Tiha s-a dat doar in prima zi dupa care nu l-au mai lasat - pe motiv ca strica partia. Dar asta nu prea te intereseaza pe tine oricum.

Ti-ar fi placut la nebunie ca nu trebuie sa astepti la telescaun si ca sunt doar cativa schiori pe partie. Ne cunoastem toti intre noi si schiem de parca ar fi partia noastra privata... e un sentiment straniu - ca si cum ai vizita primul o casa de-abia construita.

Te pup si sper sa mergi si tu la schi anul asta :)


Citeste si "Filmul de Piatra - Top Scenarii"Autor: Simona Gherman

Voteaza:
+23 43voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele