Scurtmetraje din Irlanda şi Marea Britanie câştigătoarele Festivalului de Film de la Berlin

publicat:
13.02.09
in sectiunea:
trimite si altora
Peliculele "Please Say Something" (Irlanda) şi "Jade" (Marea Britanie) sunt câştigătoarele Festivalului de Film de la Berlin la secţiunea de scurt metraje fiind premiate cu Ursul de Aur respectiv Ursul de Argint au anunţat organizatorii evenimentului.

"Please say something" regizat de David O'Reilly este un film care oferă spectatorilor mai multe subiecte de meditaţie făcându-i să râdă şi să se întristeze în acelaşi timp iar "Jade" semnat Daniel Elliott prezintă drama unei femei care începe inocent şi lasă la final loc de interpretări.

Premiul DAAD pentru scurtmetraj acordat pentru prima oară la Berlin în 2006 a revenit peliculei "The Illusion" regizat de cubaneza Susana Bariga care a câştigat astfel trei luni de şcolarizare în cinematografie în capitala Germaniei.

Propunerea secţiunii de scurtmetraje de la Berlin pentru Premiile Filmului European din 2009 a fost aleasă "Die Leiden des Herrn Karpf. Der Gebruststag" (Suferinţele domnului Karpf. Ziua de naştere) producţie a regizoarei germane Lola Randl iar cele două menţiuni speciale au fost pentru "VU" semnat de Leila Albayaty şi "Contre-jour" de Christoph Girardet şi Matthias Müller.

Scurtmetrajele româneşti "Bric-Brac" şi "Renovare" realizate de Gabriel Achim şi respectiv Paul Negoescu au fost prezentate şi ele la secţiunea "Berlinale Shorts" însă nu au fost remarcate în niciun fel de către juriu.

Ediţia din acest an a festivalului se va încheia pe 15 februarie.Autor: Realitatea TV

Sursa:Realitatea TV

Voteaza:
0 0voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele