Se sparge Divertis

publicat:
30.09.08
in sectiunea:
trimite si altora
Se sparge Divertis
Legendarul grup de umor a rămas fără cel care îi asigura stabilitatea echilibrul şi coeziunea: Toni Grecu. Deşi oficial se invocă „motive personale“ în culise se vorbeşte despre o neînţelegere a liderului cu doi dintre colegii săi Doru „Monstrul“ Antonesi şi Cătălin Mireuţă care şi-au vândut un proiect personal sub marca „Divertis“.

După 27 de ani de umor politic şi social care a marcat generaţii întregi reputata trupă de umor suferă o lovitură grea: liderul Toni Grecu se retrage.

Divertis a început ieri repetiţiile pentru un nou sezon la Antena 1 fără Toni Grecu. Creatorul grupului a hotărât să se retragă temporar şi a cedat colegilor dreptul de folosinţă a numelui Divertis. „Am decis asta şi îmi asum întreaga responsabilitate. De ce am făcut-o? Din chestiuni de principiu nu sunt interesante pentru public chestiuni personale. Nu am plecat de la Divertis doar m-am retras din acest contract cu Antena 1! Voi apărea doar la Animat Planet’’.

În ceea ce mă priveşte am asigurat totul pentru ca programul să funcţioneze.

Acum o săptămână le-am cedat colegilor mei dreptul de folosinţă a numelui ca să poată continua emisiunile şi pentru ca acest contract cu Antena 1 să funcţioneze legal” ne-a declarat Toni Grecu liderul grupului şi proprietarul brandului Divertis. Acum un an Ioan Gyuri Pascu părăsea „corabia” Divertis susţinând că doreşte să acorde o mai mare importanţă unor proiecte de teatru film şi muzică păstrând însă colaborarea cu ai săi colegi la Animat Planet”. În prezent este personajul principal al unei serii poliţiste produse de MediaPro intitulată „Vine poliţia!”.

Plecarea bruscă fie şi temporară a liderului grupului lasă loc de speculaţii. Se pare că supărarea lui Toni Grecu are la bază faptul că Doru Antonesi şi Cătălin Mireuţă au semnat un scenariu pentru un sitcom la Kanal D fără să-l înştiinţeze. „Nu ăsta e motivul e o superprostie! Nu vreau să spun adevăratul motiv e pur personal! Fiecare are voie să facă ce vrea în limitele impuse de celelalte contracte. Cât celelalte contracte nu impun limite... Nimeni n-are datorii la mine nici eu n-am datorii la nimeni. Am luat decizia asta ca să pot să mă reorganizez să mă reevaluez în raport cu cei din jur. Trebuie să mă gândesc bine şi nu pot s-o fac dinăuntru. Voi decide ulterior dacă mai pot să continui pe direcţia asta sau într-un alt domeniu” a adăugat Toni Grecu.

Liderul grupului lasă totuşi o portiţă: „Există o şansă să mă întorc dar nu la începutul acestui sezon. Când am luat hotărârea? O aveam în cap de zece ani... Acum câteva săptămâni am luat-o! N-o să aibă rezonanţă ieşirea mea vă asigur. Brandul e mai important”.

E important brandul e adevărat dar Toni Grecu l-a creat. Toni venea primul la repetiţii şi pleca ultimul. Toni făcea montajele. Toni lucra la scenarii. Toni era maestrul de ceremonii. Şi tot el avea grijă ca „maşinăria” să funcţioneze impecabil. Acum grupul este coordonat temporar de Silviu Petcu.

Cătălin Mireuţă spune însă că va exista o conducere colectivă. „Motivul e cel pe care vi l-a spus Toni. A plecat temporar din motive personale şi are nevoie de timp să-şi rezolve aceste probleme. Nu scenariul pentru Kanal D este motivul. El ştia am vorbit demult despre asta. Cine va coordona activitatea grupului? Există secţiuni separate în grup şi practic va exista o conducere colectivă.” Mireuţă recunoaşte că „plecarea temporară a lui Toni e greu de surmontat dar sperăm să mergem pe aceeaşi linie pe care a creat-o grupul să nu ne abatem de la ce am făcut până acum să menţinem grupul pe aceeaşi linie până când vor reveni Toni şi Gyuri. Vom încerca să-i facem să se răzgândească suntem în contact permanent cu ei”.

La rândul său Ioan T. Morar fost component al grupului speră la o reîntoarcere a celor doi: „Mi se pare un nonsens Divertis fără Toni Grecu! Sper că e vorba doar de un sezon şi sper într-o surpriză plăcută în sensul în care poate nu numai Toni va reveni în grupul Divertis ci şi Ioan Gyuri Pascu”. Deocamdată la Antena 1 pe 5 octombrie grupul Divertis revine pe sticlă fără cel care l-a creat.

Citeste mai mult in Cotidianul.Autor: Anca Nicoleanu

Sursa:Cotidianul.ro

Voteaza:
0 2voturi

Comentarii


  • Dragos - pacat Antena1 sucks anyway...   
    pacat Antena1 sucks anyway...

stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele