Şeful criticilor de film din New York despre 432: O idee fixă bazată pe reproşuri liberale

publicat:
18.02.09
in sectiunea:
trimite si altora
După ce a fost îndelung lăudată de presă internaţională producţia "4 luni 3 săptămâni şi 2 zile" al lui Mungiu este făcută praf de şeful criticilor de film newyorkezi Armond White. Acesta clasează lungmetrajul românesc regizat de Mungiu drept "o idee fixă bazată pe reproşuri liberale". Totuşi "432" nu este singura producţie cu care criticul american dă de pământ. Acesta discreditează şi candidatele la Oscar 2009.

Potrivit New York Magazine White a descris "4 luni 3 săptămâni şi 2 zile" al lui Mungiu ca o "o idee fixă bazată pe reproşuri liberale un efect întârziat al "mândriei naţionale triumfaliste" pe care le-o imputa Susan Sontag americanilor".

La aniversarea a 75 de ani de la fondarea Asociaţiei Criticilor de Film din New York preşedintele recent ales Armond White a realizat o sinteză a stării actuale a cinematografiei.

Nici măcar "Slumdog Millionaire" marele favorit la Oscar nu a primit comentarii pozitive din partea lui White. Acesta susţine că filmul este "o escrocherie de televiziune" plină de "dispreţ voios".

Nici îndrăgitul film de animaţie "WALL-E" nu a scăpat valului de critici. Ales cel mai bun film de animaţie de către Asociaţia Criticilor de Film din New York criticul susţine că producţia este plină de "cinism urât şi apocaliptic".

"Nu fac asemenea declaraţii ca să atrag atenţia asupra mea ci pentru că eu chiar cred în ce spun. Trăim într-o epocă în care criticii sunt concediaţi dacă nu le plac destule filme. Oamenii nu vor să asculte ce-au de zis trâmbiţaşii industriei cinematografice. Publicul trebuie să audă adevărul" a declarat White presei americane.Autor: Antena 3

Sursa:Antena 3

Voteaza:
+1 1vot

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele