Sindicaliştii din cultură sătui să-l aştepte pe Paleologu

publicat:
19.02.09
in sectiunea:
trimite si altora
Sindicaliştii din cultură<comma> sătui să-l aştepte pe Paleologu
Aproximativ 50 de sindicalişti afiliaţi la Federaţia Artiştilor Interpreţi din România (FAIR) Uniunea Sindicatelor din Instituţiile de Spectacole (USIS) şi Federaţia Sindicatelor din Bibliotecile din România (FSBR) vor picheta astăzi sediul Guvernului.

Protestul va începe la ora 13.30 în locaţia din faţa Muzeului Antipa şi se va încheia în jurul orei 15.00.
Artiştii interpreţi personalul tehnic de specialitate şi bibliotecarii sunt nemulţumiţi de faptul că nu reuşesc să găsească în persoana Ministrului Culturii un partener de dialog cu care să poată rezolva la masa negocierilor problemele instituţiilor de cultură. Sindicaliştii încearcă de la începutul lunii ianuarie să se întâlnească cu Theodor Paleologu tocmai pentru a evita ieşirea în stradă într-o perioadă tensionată din punct de vedere social însă nu au primit niciun răspuns până la ora actuală.

“Federaţiile afiliate la BNS au fost împinse să treacă la acţiuni de protest chiar de Ministrul Culturii dl. Paleologu. Nu putem înţelege de ce domnia sa manifestă o astfel de lipsă de reacţie o lipsă de interes în relaţia cu partenerii sociali. Ne aşteptam ca un ministru tânăr să fie deschis dialogului să fie dinamic şi interesat să rezolve problemele reale din ramura cultură. Se pare că nu avem cu cine sta de vorbă la Ministerul Culturii aşa că suntem nevoiţi să ne adresăm premierului” a declarat Dumitru Costin preşedintele BNS.

Pe lista problemelor pe care cele trei federaţii din cultură vor să le discute cu noul ministru al Culturii se află Hotărârea de Guvern 1672/2008 (prin care s-au aprobat normele metodologice de aplicare a Legii 353/2007) şi situaţia Bibliotecii Naţionale a României.

Citeste tot in Evenimentul Zilei.Autor: Doinel Tronaru

Sursa:Evenimentul Zilei

Voteaza:
+1 1vot

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele