Slumdog Millionaire 4 Globuri de Aur

publicat:
12.01.09
in sectiunea:
trimite si altora
Slumdog Millionaire<comma> 4 Globuri de Aur
"Slumdog Millionaire" de Danny Boyle a fost marele castigator la editia de anul acesta al Globurilor de Aur ce a avut loc duminica la Los Angeles lungmetrajul primind patru distinctii printre care cele pentru cel mai bun film si cea mai buna regie informeaza site-ul oficial al evenimentului consultat de Mediafax.

"Slumdog Millionaire" o poveste despre un tanar care desi needucat si crescut intr-un cartier sarac al Mumbaiului ajunge sa intre in posesia marelui premiu la o emisiune de tipul "Vrei sa fii milionar?" a mai castigat de asemenea premiile pentru cea mai buna coloana sonora si cel mai bun scenariu original.

La categoria "cel mai bun film - drama" au mai concurat productiile "Strania poveste a lui Benjamin Button" "Frost/Nixon" "The Reader" si "Revolutionary Road". Concurentii lui Danny Boyle la categoria "cel mai bun regizor" au fost Stephen Daldry pentru "The Reader" David Fincher - "Strania poveste a lui Benjamin Button" Ron Howard - "Frost/Nixon" si Sam Mendes - "Revolutionary Road".

Premiul la categoria "cel mai bun film - comedie/ musical" a revenit celui mai recent film semnat de Woody Allen "Vicky Christina Barcelona" in timp ce "Wall-E" care spune povestea unui robot indragostit a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj de animatie.

Kate Winslet a primit doua premii pentru interpretare - la categoriile "cel mai bun rol secundar feminin" pentru "The Reader" si "cel mai bun rol principal feminin la categoria drama" pentru "Revolutionary Road" unde joaca alaturi de Leonardo DiCaprio. Premiul pentru cel mai bun rol principal masculin intr-un film dramatic i-a revenit lui Mickey Rourke pentru prestatia din "The Wrestler" semnat de Darren Aronofsky ce spune povestea unui luptator de wrestling care incearca sa ramana in ring in ciuda problemelor pe care le are.

Premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin i-a fost acordat postum lui Heath Ledger pentru rolul Joker din "Cavalerul Negru/ The Dark Knight".

Regizorul Steven Spielberg a primit premiul pentru intreaga cariera cu intarziere de un an ceremonia din 2008 in timpul careia trebuia sa ii fie acordata distinctia fiind anulata din cauza grevei scenaristilor.

Un numar mare de celebritati precum Brad Pitt Angelina Jolie Kate Winslet Tom Cruise Clint Eastwood Leonardo DiCaprio si Meryl Streep au fost prezente pe covorul rosu din fata hotelului de lux Beverly Hilton din Beverly Hills situat in partea de vest a orasului Los Angeles cu ocazia celei de-a 66-a gale a premiilor Globul de Aur. In 2008 gala a fost anulata din cauza grevei scenaristilor americani care a paralizat timp de trei luni industria de la Hollywood.

Decernate de Asociatia presei straine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association/ HFPA) premiile Globul de Aur nu anticipeaza neaparat castigatorii galei premiilor Oscar care va avea loc pe 22 februarie dar pot totusi sa fixeze anumite jaloane pe drumul catre ravnitele distinctii acordate de Academia de film americana.Autor: Romania Libera

Sursa:Romania Libera

Voteaza:
+2 2voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele