Stagiune pariziană la Odeon

publicat:
09.06.09
in sectiunea:
trimite si altora
Teatrul Naţional din Timişoara începe săptămâna aceasta prima sa stagiune franceză prezentând pe scena Théâtre de l’Odéon din Paris piesa regizată de Radu Afrim „Boala familiei M”.

Théâtre de l’Odéon Paris reuneşte cele mai proeminente nume ale teatrului european. Acestora li se alătură acum Teatrul Naţional Timişoara care între 11 şi 21 iunie va juca spectacolul de Fausto Paravidino în regia lui Radu Afrim în cadrul a 10 reprezentaţii. Timişorenii au ajuns aici în urma unei invitaţii lansate în timpul ultimei ediţii a Festivalului Dramaturgiei Româneşti care a inaugurat stagiunea 2008 – 2009 a instituţiei timişorene.

Mai mult pe 2 mai Teatrul Naţional Timişoara şi regizorul Radu Afrim au primit Premiul Cultural Europa acordat de KulturForum Europa. Cu acest prilej Dieter Topp preşedintele KulturForum Europa a subliniat importanţa prezenţei Teatrului Naţional Timişoara la Teatrul Odéon cu spectacolul „Boala familiei M”: „în felul acesta România transmite din nou o impresie pozitivă spre Europa. Teatrul Naţional Timişoara şi regizorul Radu Afrim au calitatea de ambasadori culturali care au depăşit graniţele naţionale şi barierele cultural-istorice dintre Est şi Vest în Europa şi au evidenţiat contextele sociale din România şi din Europa în ansamblul lor”.

Misiunea Théâtre de l’Odéon - Théâtre de l’Europe este de a marca identitatea culturală complexă a europenilor cu aspectele sale diverse şi contradictorii. Spectacolele originale de artă dramatică prezentate aici au scopul de a înnoi permanent moştenirea culturală a Europei.Autor: Georgeta Petrovici

Sursa:Evenimentul Zilei

Voteaza:
+3 3voturi

Comentarii


  • Le Bon Gout de Paris - http://www.mediafax.ro/cultura-media/boala-familiei-m-de-rad   
    http://www.mediafax.ro/cultura-media/boala-familiei-m-de-radu-afrim-nu-a-impresionat-criticii-publicatiei-le-monde.html?1706;4559912

stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele