“Stop the Tempo” are şi premieră slovacă

publicat:
13.05.08
in sectiunea:
trimite si altora
“Stop the Tempo” are şi premieră slovacă
Piesa tinerei regizoare Gianina Cărbunariu va fi jucată pe 23 mai la Teatrul VSMU din Bratislava.

Spectacolul va fi pus în scenă de studenţii din ultimul an ai Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii de Arte ale Spectacolului din capitala slovacă potrivit MEDIAFAX. Piesa “Stop the Tempo” a fost montată în România de Gianina Cărbunariu la Teatrul Luni de la Green Hours “Stop the Tempo” a avut peste 40 de reprezentaţii la terasa respectivă precum şi în cadrul programului “5 spectacole 5 atitudini” de la Studioul Toaca la Bienala de dramaturgie contemporană de la Wiesbaden în cadrul Festivalului de Cameră şi Underground de la Arad şi a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Spectacolul a fost selecţionat de asemenea în programul Festivalului Naţional de Teatru.

Textul a fost prezentat sub formă de spectacol-lectură la Berlin şi la Dublin. În 2006 “Stop the Tempo” a fost pusă în scenă în Franţa de regizorul Christian Benedetti şi s-a jucat între 8 noiembrie şi 17 decembrie la Theatre Studio d’Alfortville.

La 28 de ani Gianina Cărbunariu autoare de texte dramatice şi regizoare are o experienţă internaţională semnificativă: din 2003 a participat la ateliere în Bulgaria Macedonia Franţa Germania şi a fost în rezidenţă la Royal Court din Londra. Printre spectacolele regizate de ea se numără “mady-baby.edu” “Sado-Maso Blues Bar” care s-a jucat în 2007 la Teatrul Stranické din Praga “Kebab” care s-a jucat anul trecut la Royal Court Theatre şi la Teatrul Stranické din Praga.Autor: Lucia Popa

Sursa:Cotidianul.ro

Voteaza:
0 2voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele