Teatru in aer liber

publicat:
21.08.08
in sectiunea:
trimite si altora
Teatru in aer liber
Pustiul cultural bucureştean e spart în sfârşit de o iniţiativă independentă: ediţia pilot a primului festival de teatru independent în aer liber iniţiată de Teatrul Undercloud de „La Motoare”.

Terasa de pe acoperişul Teatrului Naţional din Bucureşti este în perioada 14-31 august scena a 18 spectacole produse de teatre independente. Cum producătorii evenimentului anunţă ei înşişi că din selecţie fac parte „spectacole pe care să le vezi să le revezi sau să le...eviţi” eu una încerc să vă spun care merită văzute: dacă v-aţi întrebat vreodată cum apar ca ciupercile după ploaie acele efemere grupuri de cântăreţi în căutarea succesului trebuie să vedeţi piesa Liei Bugnar regizată de ea însăşi şi produsă de Teatrul Luni de la Green Hours - Stă să plouă (17 august). Nu numai că are umor şi muzică dar are şi actori foarte buni – Tania Popa Maria Buză Antoaneta Cojocaru şi Marius Manole.

Un experiment interesant sunt şi spectacolele regizorului Marcel Ţop – Deformaţii (28 august) şi G.O.D (23 august) produse tot de Teatrul Luni de la Green Hours. În cazul primului veţi descoperi poezia unei noi generaţii furioase iar în cazul celui de al doilea veţi (re)decoperi un tânăr actor al cărui potenţial nu a fost încă exploatat pe deplin – Toma Dănilă. În ciuda unor incoerenţe regizorale spectacolele au forţă şi poezie şi mai ales au ceva de spus.

Dacă vă e dor de clasici nu rataţi Neapărat Caragiale (25 august) spectacol conceput de actriţa Mihaela Rădescu iar dacă preferaţi autorii contemporani mizaţi pe creaţiile Verei Ion – Dedalus Lounge (27 august) de la Teatrul Luni sau Monged (29 august) produs de clubul La Scena sau pe spectacolul despre tinerii de azi al Ioanei Păun – L-V: 8-16 (ştiu e greu de ţinut minte dar e programul de şcoală cu care sunt chinuiţi puştii zi de zi). N-am văzut Netotu (19 august) singura producţie invitată din ţară dar faptul că e un spectacol produs de Teatrul 74 din Tg. Mureş şi regizat de Cristi Juncu garantează pentru calitatea acestuia. Toate spectacolele încep de la ora 21.30.

Festivalul de teatru independent Undercloud se închide pe 31 august cu un recital susţinut de Horaţiu Mălăele – Sunt un orb. Pe urmă poate să vină toamna. (C. Modreanu)Autor: Cristina Modreanu

Sursa:Gandul.info

Voteaza:
+3 3voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele