Theodor Paleologu va analiza selecţia proiectelor de film

publicat:
17.03.09
in sectiunea:
trimite si altora
Ministrul Culturii Theodor Paleologu se va întâlni cu reprezentanţii noului val de regizori pentru a analiza modalitatea de selecţie a proiectelor de film după ce Cristian Mungiu a făcut publică o scrisoare deschisă la adresa demnitarului pe acelaşi subiect.

În scrisoarea deschisă adresată ministrului regizorul Cristian Mungiu aprecia că organizatorul selecţiei proiectelor de film Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) ar trebui să fie degrevat de această sarcină.

Potrivit lui Mungiu selecţia ar trebui făcută de un organism independent pe baza datelor puse la dispozitie de CNC.

Regizorul filmului "4 luni 3 săptămâni şi 2 zile" a adus ca argumente în principal deficienţele constatate după ce s-a aflat în juriul selecţiei din sesiunea decembrie 2008 pe care de altfel le-a făcut publice în majoritate la anunţarea câştigătorilor pe 4 martie 2009.

Organizarea şi desfăşurarea concursului de proiecte organizat de CNC au fost criticate de mai mulţi regizori de top. Printre aceştia s-a numărat şi Radu Muntean care a obţinut la începutul lunii martie cea mai mare finanţare din sesiunea noiembrie-decembrie 2008 respectiv 136 milioane de lei pentru filmul "Marţi după Crăciun".Autor: Realitatea

Sursa:Realitatea.net

Voteaza:
+1 1vot

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele