Tim Burton - presedintele juriului de la Cannes in 2010

publicat:
27.01.10
in sectiunea:
trimite si altora
Tim Burton - presedintele juriului de la Cannes in 2010
Regizorul Tim Burton va prezida juriul Festivalului de Film de la Cannes, ce se va desfasura anul acesta in perioada 12-23 mai.

Deocamdata, componenta juriului nu este cunoscuta, ea urmeaza sa fie anuntata in saptamanile urmatoare.

Tim Burton: "După ce mi-am petrecut viaţa vizionând maratoane de filme horror de câte 48 de ore, sunt în sfârşit pregătit pentru asta."

Americanul Tim Burton, cunoscut pentru regia unor filme precum "Edward Scissorhands" sau "Charlie and the Chocolate Factory", a facut o declaratie in parte auto-ironica, in parte ironica la adresa festivalului:

"După ce mi-am petrecut viaţa vizionând maratoane de filme horror de câte 48 de ore, sunt în sfârşit pregătit pentru asta."

"Este o mare onoare si astept cu nerabdare, alaturi de colegii din juriu, sa vad o serie de filme foarte bune din intreaga lume.", a adaugat regizorul.
"Cand te gandesti la Cannes, te gandesti la cinematografia mondiala. Si, pentru ca filmele au fost intotdeauna ca niste vise pentru mine, acesta este un vis devenit realitate." (Tim Burton)

Cel mai recent film regizat de Tim Burton este o adaptare 3D a romanului "Alice in ţara minunilor" de Lewis Carroll, cu actorul sau fetis Johnny Depp si cu Helena Bonham Carter. Filmul va avea premiera in SUA pe data de 5 martie, si in Franta pe data de 7 aprilie.

Gilles Jacob: "Tim Burton, un magician al incantarii vizuale"

"Este prima data cand un artist ale carui origini se gasesc in filmul de animatie va prezida juriul Festivalului de la Cannes. Un creator cu o inima de aur si cu maini de argint, Tim Burton este in primul rand un poet. El este un magician al incantarii vizuale, care transforma ecranul intr-un taram de basm. Speram ca dulcea lui nebunie si umorul sau gotic vor molipsi Cannes-ul, aducand Craciunul pentru noi toti. Craciunul si Halloween-ul...", promite Gilles Jacob, Presedintele Festivalului.

Termenul limita pentru trimiterea filmelor in competitie este 15 martie, iar selectia oficiala a Festivalului de la Cannes va fi anuntata la mijlocul lunii aprilie.Autor: Echipa rcp

Voteaza:
+5 5voturi

Comentarii


  • Guest - Laser, frate!   
    Laser, frate!
  • noi - si noi il iubim pe Tim Burton :P   
    si noi il iubim pe Tim Burton :P

stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele