Tirul scrisorilor împotriva CNC continuă

publicat:
16.04.09
in sectiunea:
trimite si altora
Opt critici de film printre care Andrei Gorzo Alex. Leo Şerban şi Valerian Sava continuă demersul început de Cristian Mungiu împotriva Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) cu o nouă scrisoare de protest.

Documentul este adresat Senatului Camerei Deputaţilor şi ministrului culturii şi cultelor Theodor Paleologu. Specialiştii acuză lipsa de reacţie din partea uniunilor şi asociaţiilor din domeniu şi cer ca noul proiect de modificare a Legii Cinematografiei – care ar viza scoaterea CNC-ului de sub tutela Ministerului Culturii - să nu fie elaborat de senatorii Sergiu Nicolaescu şi Radu F. Alexandru.

„Dorim mai întâi să facem cunoscută în atenţia Comisiilor pentru Cultură şi a factorilor de decizie din Parlamentul României convingerea noastră îndelung verificată că senatorii Radu F. Alexandru şi Sergiu Nicolaescu nu au nicio îndreptăţire să se instituie ca iniţiatori ai unui nou act legislativ în branşă. E mult prea mult însuşi faptul că ar urma să se pronunţe din poziţii privilegiate asupra viitorului act după ce şi-au reluat mandatele pe care le pierduseră în 2004.(...)

Citeste tot in Evenimentul ZileiAutor: Evenimentul Zilei

Sursa:Evenimentul Zilei

Voteaza:
0 0voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele