Tompa Gabor debuteaza ca regizor de opera

publicat:
09.10.09
in sectiunea:
trimite si altora
Tompa Gabor debuteaza ca regizor de opera
Tompa Gabor va incepe repetitiile, in stagiunea 2009-2010, pentru un spectacol de opereta la Opera Nationala Romana (ONR) din Cluj-Napoca.

Repetitiile vor incepe anul viitor, in perioada mai-iunie, a precizat directorul ONR, Rares Trifan, citat de "Ziua de Cluj".

Tompa Gabor va regiza "Don Giovanni", iar productia, promite Rares Trifan, va fi comparabila cu opera Gianni Schicchi, de Giacomo Puccini, montata in 2007 de Silviu Purcarete, la TMS.

„în ciuda bugetului restrâns din prezent, spectacolul acesta e o prioritate şi considerăm că va fi un punct de lansare pentru trupa instituţiei noastre, având în vedere experienţa şi competenţa regizorului. Cum l-am invitat pe regizorul Mihai Mănuţiu să realizeze un spectacol la noi (Othello-n.red.), ne-am gândit că este benefic să-l invităm şi pe Tompa Gabor. Spectacolul ales este unul care i se potriveşte ca stil regizoral”, a spus Trifan, citat de "Ziua de Cluj".

ONR din Cluj deschide stagiunea 2009-2010 duminica, 11 octombrie, de la ora 18.30, cu premiera "Forta destinului", de Giuseppe Verdi, in regia lui Rares Trifan, dirijor Horvath Jozsef, scenografia Valentin Codoiu.Autor: Echipa rcp

Voteaza:
+2 2voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele