Zilele Culturii Israeliene 20 - 23 octombrie 2009

publicat:
19.10.09
in sectiunea:
trimite si altora
Zilele Culturii Israeliene 20 - 23 octombrie 2009
In perioada 20-23 octombrie 2009, Teatrul Odeon din Bucuresti gazduieste "Zilele Culturii Israeliene".

PROGRAM


20 octombrie, ora 19.00

Vernisaj afise de teatru israelian

ONE WOMAN SHOW LIA KÖNIG, Teatrul Habima (Tel Aviv)


Lia König s-a nascut in Polonia, iar dupa cel de-al II-lea razboi modial a venit in Romania, unde a studiat actoria la Institutul de Teatru din Bucuresti. A fost angajata a Teatrului Evreiesc din capitala. In 1961 a emigrat in Israel, devenind prima doamna a teatrului israelian, actrita renumita a Nationalului israelian - Teatrul Habima din Tel-Aviv, unde
activeaza si in prezent.

In 1987 Lia König a primit Premiul Israel, cea mai inalta distinctie de stat.
Recitalul care va fi prezentat la Teatrul Odeon cuprinde o serie de monoloage din rolurile de succes pe care le-a jucat de-a lungul carierei la Teatrul Habima, intr-un spectacol omagiu dedicat acestuia, cu ocazia implinirii a 90 de ani de existenta.21 octombrie, 19.00
EMIL AYBINDER QUARTET & HANNY LIVNE (Tel Aviv)
Concert de muzica traditionala


Emil Aybinder s-a nascut la Chisinau, iar in 1990 a emigrat in Israel. In anul 2000 a infiintat Departamentul de acordeon al Academiei de Muzica si Dans din Ierusalim. In 2002 a castigat premiul Ministerului Culturii, Stiintei si Sportului, oferit de primul-ministru israelian.
Concertul va include muzica traditionala din Israel, Franta, Balcani si America de Sud. Maestrul Emil Aybinder a orchestrat cantecele traditionale in felul sau unic de a intelege lumea si a creat un amestec de ritmuri salbatice si sunete melancolice.
22 octombrie, 19.00

Conferinta despre teatrul israelian de azi sustinuta de prof.univ. Andrei Strihan (Tel Aviv)

32 MINUTE DE DRAGOSTE, spectacol de dans de Amit Goldenberg & Yaara Dolev (Tel Aviv)


Prof. Univ. Andrei Strihan, doctor in estetica, a fost profesor la Institutul de Teatru din Bucuresti (1950-1976) si la Facultatea de Arte din Tel Aviv. Este autorul a numeroase carti si studii de teoria si istoria teatrului publicate in Israel, Franta, Germania, Marea Britanie, Brazilia, Italia, Chile si Romania.


Yaara Dolev si Amit Goldenberg sunt castigatori ai Bienalei pariziene de dans.
In acest spectacol, ei cauta inocenta intr-o lume care a pierdut speranta, o lume in care televiziunea ne anuleaza sensibilitatea in numele
ratingului.
Cu o coordonare perfecta pe scena, cei doi artisti creaza o noua lume, bogata in imagini, care aduce spectatorii in viata unui cuplu, cu visele, cosmarurile si sperantele lui, si mai ales cu incercarea de a ramane echilibrat.
23 octombrie, 19.00
lansarea cartii Dramaturgi israelieni de azi editata de Fundatia "Camil Petrescu"
spectacol lectura ZIUA IERTARII de Hanna Azoulay-Hasfari, regia Mara Rosu
In Ziua Iertarii
(titlul original: Slihot, 2000-2002), Hanna Azoulay-Hasfari, dramaturg si scenarist remarcabil, renumita actrita israeliana de teatru si film, ofera un close-up plin de umor si culoare al dinamicii vietii israeliene de azi.
Piesa vorbeste despre familie ca teren ireductibil de iubire si insuportabilitate, dar si despre tema - si teama - zadarniciei, a ratarii, a vulnerabilitatii.

Program organizat impreuna cu Ambasada Statului Israel
Sponsori principali: Leumi Bank si AFI EUROPE ROMANIAAutor: Echipa rcp

Voteaza:
+4 4voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele