Initiativa Caraman - Pledoarie pentru textul de teatru romanesc contemporan

Initiativa Caraman

Opt dramaturgi romani de marca sunt semnatarii unei scrisori deschise adresate Parlamentului Romaniei: Ştefan Caraman, Radu Macrinici, Saviana Stanescu, Horia Garbea, Mircea Radu Iacoban, Ioan Peter, Mugur Grosu si Mediana Stan.

Razboi Maia-Caramitru

Razboi Maia-Caramitrufoto: Ziua
Maia Morgenstern a fost sanctionata de Teatrul National Bucuresti (TNB) pentru ca a jucat intr-o productie straina fara sa-si anunte angajatorul institutia romana de spectacole informeaza Mediafax.
Este vorba despre piesa interbalcanica "Cantecul fratelui

"Mi-au furat filmul despre Revolutie!"

Regizorul roman sustine ca i s-a plagiat in Franta un documentar despre Revolutia din decembrie 1989 cu acordul institutiilor de aici.
Stefan Gladin este realizatorul primului documentar despre Revolutia romana "Ziua cea mai scurta (Fuga)" lung de 90 minute.

„Mă opun ca Ionesco să fie recuperat ca scriitor român”

Centenarul Ionesco dezvăluie un conflict mocnit: românii şi-l revendică pe dramaturg iar fiica lui ţine să-l impună exclusiv ca scriitor francez.
În anul în care se împlineşte un secol de la naşterea dramaturgului Eugène Ionesco fiica sa Marie-

Un turneu european de teatru închinat lui Eugene Ionesco ar putea fi anulat

Un turneu european de omagiere a lui Eugene Ionesco la 100 de ani de la naştere turneu pregătit de trei teatre din România Austria şi Slovacia ar putea fi anulat în urma refuzul fiicei scriitorului de a mai ceda drepturile de autor pentru spectacolele

Statul român îl expulzează pe scriitorul Alexandru Vakulovski

Statul român îl expulzează pe scriitorul Alexandru Vakulovskifoto: Cotidianul
Scriitorul Alexandru Vakulovski (foto) autor al volumelor “Pizdeţ” (roman editura Aula Braşov) “Oedip regele mamei lui Freud” (poezie editura Aula Braşov) “Ruperea” (teatru Biblioteca de Poezie Bucureşti) “LETOPIZDEŢ. Cactuşi albi pentru

Paleologu îl vrea consilier pe Mungiu

Ieri ministrul i-a propus public regizorului „4 3 2“ o slujbă la minister anunţând în aceeaşi zi că Biblioteca Naţională ar trebui finalizată în 2011 şi că toate colecţiile statului român de la Castelul Bran vor trece la Vama medievală.

Theodor Paleologu va analiza selecţia proiectelor de film

Ministrul Culturii Theodor Paleologu se va întâlni cu reprezentanţii noului val de regizori pentru a analiza modalitatea de selecţie a proiectelor de film după ce Cristian Mungiu a făcut publică o scrisoare deschisă la adresa demnitarului pe acelaşi

Sindicaliştii din cultură, sătui să-l aştepte pe Paleologu

Sindicaliştii din cultură<comma> sătui să-l aştepte pe Paleologufoto: Evz.ro
Aproximativ 50 de sindicalişti afiliaţi la Federaţia Artiştilor Interpreţi din România (FAIR) Uniunea Sindicatelor din Instituţiile de Spectacole (USIS) şi Federaţia Sindicatelor din Bibliotecile din România (FSBR) vor picheta astăzi sediul

În 2009, Hollywoodul dă replay

Marile studiouri s-au molipsit de febra remake-urilor: de la anul se anunţă o avalanşă de relansări ale unor poveşti deja filmate de la „Robocop“ la „Cei şapte samurai“.
„Re-re-repet[m.“ Asta titra „The New York Times“ într-un articol

Pagina 2 din 4

comunicate de presaArhiva

taguri stiri

vizualizeaza ca norisor / lista

sorteaza alfabetic | frecventa

  Aminteste-ti datele mele