„Katalin Varga”, premiat la Copenhaga

Filmul „Katalin Varga” o coproducţie româno-britanică-maghiară a fost distins sâmbătă seara cu „New Talent Grand Prix” la Copenhagen International Film Festival care s-a încheiat pe 26 aprilie.
Distincţia oferită regizorului Peter Strickland

Fabrica de sex, dragoste si moarte

Premiului Europa pentru Teatru a reunit la Wroclaw (Polonia) intre 31 martie si 5 aprilie elita mondiala a scenei. Actori regizori scenografi dramaturgi critici au evoluat in spectacole ateliere expozitii colocvii.
Patronul spiritual al editiei a XIII-a a

REVENIRE ASUPRA DECIZIEI DE JURIZARE PENTRU PIESA ANULUI 2008

Constatând încălcarea regulamentului de înscriere în concurs în cazul a două piese nominalizate în Selecţia finală Juriul Concursului UNITER "Cea mai bună piesă de teatru românească a anului 2008" compus din SANDA MANU regizor ALICE

NexT a premiat „Imnul”

Filmul israelian „Imnul” în regia lui Elad Keidan a câştigat trofeul celei de-a treia ediţii a Festivalului Internaţional de Scurt şi Mediu Metraj NexT încheiat ieri.
Pelicula vorbeşte despre micile miracole din fiecare zi protagonistul fiind un

Scenografa Marina Drăghici, remarcată la New York

Scenografa Marina Drăghici a primit două nominalizări la prestigioasele premii Lucille Lortel pentru scenografia şi costumele spectacolului „Fela!” semnat de coregraful Bill T. Jones informează Institutul Cultural Român din New York.

Actriţa Maria Dinulescu a câştigat premiul "Cea mai bună actriţă" la festivalul de la Buenos Aires

Actriţa Maria Dinulescu a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă cu rolul din "Pescuit sportiv" la Festivalul Internaţional de Film Independent de la Buenos Aires desfăşurat în perioada 25 martie - 5 aprilie au anunţat organizatorii.

Séraphine, surpriza de la César

Séraphine<comma> surpriza de la Césarfoto: Romania Libera
Filmul "Séraphine" a fost marele castigator al celei de-a 34-a editii a César-urilor care s-au acordat vineri noapte la Paris.
Filmul regizat de Martin Provost spune povestea romantata a pictoritei Séraphine de Senlis care a reusit sa-si depaseasca

Scurtmetraje din Irlanda şi Marea Britanie, câştigătoarele Festivalului de Film de la Berlin

Peliculele "Please Say Something" (Irlanda) şi "Jade" (Marea Britanie) sunt câştigătoarele Festivalului de Film de la Berlin la secţiunea de scurt metraje fiind premiate cu Ursul de Aur respectiv Ursul de Argint au anunţat organizatorii evenimentului.

„432“, premiat de criticii din New York

Filmul „4 luni 3 săptămîni şi 2 zile“ în regia lui Cristian Mungiu a fost desemnat Cel mai bun film străin de Cercul Criticilor din New York.
Pelicula a fost eligibilă la această categorie deoarece a rulat pe ecranele americane în 2008.

Succes la Stockholm

Succes la Stockholm
"Megatron" de Marian Crisan a castigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film de la Stockholm desfasurat in perioada 20 - 30 noiembrie informeaza Institutul Cultural Roman din capitala Suediei.
Filmul spune povestea lui Maxim in varsta

Pagina 3 din 5

comunicate de presaArhiva

taguri stiri

vizualizeaza ca norisor / lista

sorteaza alfabetic | frecventa

  Aminteste-ti datele mele