"Cele ce plutesc", regia Mircea Daneliuc, premiera pe 15 octombrie

publicat:
12.10.09
in sectiunea:
trimite si altora
Cel mai recent film al lui Mircea Daneliuc, "Cele ce plutesc", va avea premiera in Bucuresti pe 15 octombrie, se arata intr-un comunicat remis de Tandem Film.

Din distributia filmului fac parte Valentin Popescu, Olimpia Melinte, Liviu Pintileasa, Magda Cernat, Nicodim Ungureanu si Serghei Mizil.

"Cele ce plutesc" este un film despre emigranti si problemele lor.
Avram, un roman aflat la munca in Europa, observa ca italienii platesc foarte bine cainii dresati, pe care ii folosesc pentru protectie in fata valurilor de emigranti.
El se intoarce in Romania, cu scopul de a pune pe picioare o afacere - el vrea sa creasca si sa dreseze caini, pentru a-i exporta apoi in Italia.
Ajuns in tara, "intamplarea" face sa se stabileasca chiar langa o tabara de proaspat expulzati de la Roma.

"Cele ce plutesc" a fost proiectat in avanpremiera in cadrul IIFF (Festivalului International de Film de la Iasi - 25 septembrie - 3 octombrie).

Dupa premiera bucuresteana, filmul va putea fi vazut, in perioada 24 octombrie - 19 decembrie, in 24 de orase din tara, in cadrul unei caravane cinematografice.


Filmografie Mircea Daneliuc:
"Wharf" (1970),
"Scurtcircuit" (1970),
"Cursa" (1975),
"Ediţie specială" (1978),
"Vânătoarea de vulpi" (1980),
"Probă de microfon" (1980),
"Croaziera" (1981),
"Glissando" (1985),
"Iacob" (1988),
"A 11-a Poruncă" (1991),
"Tusea şi junghiul" (1992),
"Patul conjugal" (1993),
"Această lehamite" (1994),
"Senatorul melcilor" (1995),
"Ambasadori, căutăm patrie" (2003),
"Sistemul nervos (2005),
"Legiunea străină" (2008),
"Cele ce plutesc" (2009).



Autor: Echipa rcp

Voteaza:
+6 6voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele