Fondul CNC scade cu 40% in 2010

Fondul CNC scade cu 40% in 2010
Fondul CNC se va diminua cu aproximativ 40% in 2010, a declarat directorul CNC Eugen Serbanescu sambata, in cadrul Zilelor franco-române ale cinematografiei şi audiovizualului, organizate de Ambasada Franţei la Bucureşti.
Contributia din profitul

Mult zgomot pentru puţină peliculă

La discuţia organizată ieri de Ministerul Culturii (MCCPN) despre politica din cinemaul autohton noul val de cineaşti a fost cvasimut Eugen Şerbănescu şi-a recapitulat realizările iar Theodor Paleologu a declarat că nu contează dacă ministru este el

Tirul scrisorilor împotriva CNC continuă

Opt critici de film printre care Andrei Gorzo Alex. Leo Şerban şi Valerian Sava continuă demersul început de Cristian Mungiu împotriva Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) cu o nouă scrisoare de protest.
Documentul este adresat Senatului Camerei

Decapitarea CNC

Unii dintre membrii Consiliului de Administratie (format din: Maxim Mecca Mihai Gheorghiu Nicolae Cabel Ada Roseti Leonard Tonita Nicolae Salagean presedinte fiind Eugen Serbanescu) al Centrului National al Cinematografiei (CNC) ar putea fi schimbati deoarece

Paleologu îl vrea consilier pe Mungiu

Ieri ministrul i-a propus public regizorului „4 3 2“ o slujbă la minister anunţând în aceeaşi zi că Biblioteca Naţională ar trebui finalizată în 2011 şi că toate colecţiile statului român de la Castelul Bran vor trece la Vama medievală.

Theodor Paleologu va analiza selecţia proiectelor de film

Ministrul Culturii Theodor Paleologu se va întâlni cu reprezentanţii noului val de regizori pentru a analiza modalitatea de selecţie a proiectelor de film după ce Cristian Mungiu a făcut publică o scrisoare deschisă la adresa demnitarului pe acelaşi

Radu Jude primeste zero lei de la CNC - motivul invocat: conflict de interese

Radu Jude primeste zero lei de la CNC - motivul invocat: conflict de interese
Desi se afla pe locul al doilea printre cele 9 proiecte "de deasupra liniei" proiectul "Toata lumea din familia noastra" (scenariu Radu Jude si Corina Sirbu) propus de Radu Jude in sesiunea noiembrie-decembrie la CNC nu va primi finantare.
Motivul invocat

Regizorii romani pariaza pe prezent

Pana la sfarsitul anului vor intra in cinematografe filme semnate de Cristian Mungiu Cristi Puiu si Corneliu Porumboiu. Daca "Amintiri din epoca de aur" al lui Mungiu vorbeste de Romania anilor ’80 celelalte doua filme vin cu teme de acum: Puiu – cu crima

Cea de-a doua sesiune a CNC 2008

Cea de-a doua sesiune a CNC 2008foto: Cotidianul.ro
În perioada noiembrie-decembrie se desfăşoară sesiunea de proiecte cărora Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) le alocă 12 milioane de lei informează MEDIAFAX.
Participanţii îşi pot depune dosarele la secretariatul CNC până pe 10 decembrie

S-au anuntat rezultatele CNC 2008

S-au anuntat rezultatele CNC 2008
Centrul National al Cinematografiei a publicat rezultatele concursului de proiecte cinematografice sesiunea iunie - iulie 2008.
Debut lung metraj
Debuteaza in lung metraj fictiune urmatorii regizori pe scenarii semnate chiar de ei: Dragos Iuga Fanny Ardant

Pagina 1 din 2

comunicate de presaArhiva

taguri stiri

vizualizeaza ca norisor / lista

sorteaza alfabetic | frecventa

  Aminteste-ti datele mele